4 min24 iunie 2020

O agenție olandeză de plasare a forţei de muncă orientată către nevoile dumneavoastră

În Olanda, aprecierea pentru lucrătorii străini ai agențiilor de muncă este în continuă creștere. Mai mult de jumătate din totalul olandezilor consideră că lucrătorii migranți au o influență pozitivă asupra economiei olandeze, iar acest procent a crescut faţă de luna decembrie 2019, când procentul era de 30%. Este o schimbare pozitivă, deoarece lucrătorii temporari străini au fost indispensabili pentru societatea olandeză de zeci de ani. Adesea aceştia lucrează în logistică, producție, domeniul tehnic și construcții. Aceste sectoare mențin economia olandeză funcțională, atât la nivel național, cât și la nivel regional. Prin urmare, cererea pentru lucrători străini este întotdeauna de actualitate.

Ca lucrător temporar sunteți angajat la o agenție de plasare a forţei de muncă și lucrați pentru o altă companie care are nevoie de personal cu anumite aptitudini. Acestea pot fi abilități pe care le aveţi deja sau pe care le puteți stăpâni într-un timp scurt. Unele agenții de muncă au chiar propriile centre de formare profesională pentru muncitorii străini. Dacă doriți să lucrați și să trăiți în Olanda, ca cetățean străin, sunt multe aspecte ce trebuie luate în considerare. Vom parcurge câteva dintre acestea și vă vom spune la ce să vă aşteptaţi de la o agenție olandeză de angajare temporară.

Găsirea unui loc de muncă

Spre exemplu un antreprenor din domeniul construcțiilor navale nu reușește să găsească un lăcătuș în Olanda, atunci compania contractantă poate decide să apeleze la o agenție de angajare temporară care să se asigure că rolul este îndeplinit de cineva din străinătate. În mod ideal, agenția de angajare temporară deţine birouri de recrutare în diferite țări.

Să presupunem că intrați în legătură cu un recrutor al unui astfel de agenții și aplicați pentru postul de lăcătuș naval în Olanda, atunci vă puteți aștepta la următoarele: un interviu de cunoaştere la biroul de recrutare sau la telefon, o selecție online alături de colegii din Olanda și suport pentru întocmirea dosarului cu documentele necesare (pentru călătoria dumneavastră în Olanda).

Drumul către Olanda

De îndată ce cunoașteți data de începere la noul loc de muncă puteți începe planificarea călătoriei către Olanda. Sunteți liber să vă asigurați transportul pe care îl doriți, dar în cazul în care este necesar vă putem oferi suport în găsirea acestuia. Înainte de a pleca veți primi adresa de cazare și a sediului noului loc de muncă, dar și îndrumare pentru a ajunge la aceste locații.

În primele zile, colegii din Olanda vor fi în legătură cu dumneavoastră. Aceștia se vor asigura că în prima săptămână de lucru totul este pregătit și vă vor ajuta acolo unde este nevoie.

Mediul de lucru și de trai

Dacă agenția pentru ocuparea forței de muncă alege să vă ofere cazare, aceasta trebuie să îndeplinească anumite cerințe locative. Casa este inspectată înainte și în timpul șederii dumneavoastră de către SNF (Stichting Normering Flexwonen). În timpul unei astfel de inspecții sunt examinate spațiul și confidențialitatea, protecţia, igiena și siguranța la incendii. Este plăcut dacă o agenție de angajare îți oferă un plus de atenție pentru a te face să te simți acasă, cum ar fi de exemplu, un pachet de bun venit sau informaţii despre limba olandeză și cultura.

COVID-19

Agențiile olandeze de angajare temporară trebuie să acorde atenţie condiţiilor în care lucrătorii străini din Olanda pot continua să muncească și să locuiască în siguranță, în timpul pandemiei Corona. Responsabilitatea revine atât angajatorului (agenției de angajare), beneficiarului (compania în care lucrați), cât și angajatului. Angajatorul și beneficiarul trebuie să se asigure că locul de muncă al fiecărui lucrător respectă normele RIVM (DSP olandez) privind sănătatea și siguranţa la locul de muncă. În plus, proprietarul locuinţei (uneori agenția de angajare) și locatarii (lucrătorii temporari) trebuie să asigure împreună igiena optimă în casă. Dacă aveți întrebări cu privire la protocoalele COVID-19 vă rugăm să contactați agenția de angajare sau să le adresați companiei unde lucrați sau veți lucra.

Alte lucruri interesante!

Citiți mai multe bloguri din această categorie

Informare privind pandemia

3 min19 martie 2020