ABU- Cod de angajare echitabilă pentru lucrătorii migranți

ABU- Cod de angajare echitabilă pentru lucrătorii migranți

Compania Covebo este certificată de Uniunea Generală a Agențiilor de Muncă Temporară (ABU). Acest lucru înseamnă că ne supunem unor verificări independente privind aplicarea corectă a legilor și a normelor. De asemenea, în calitate de birou de muncă temporară membru al ABU, ne asigurăm că sunteți informat clar și corect în legătură cu munca și locuitul în Olanda. Facem acest lucru împreună cu biroul de recrutare din țara dvs. de origine. Pe lângă aplicarea corectă a legilor și a reglementărilor, vă puteți aștepta la următoarele lucruri din partea noastră ca birou de muncă temporară certificat și membru al ABU:

Siguranță și sănătate

Siguranța și sănătatea dvs. reprezintă prioritatea noastră absolută. Respectăm toate legile și normele, iar în perioada pandemiei de COVID-19 aplicăm și indicațiile din Protocolul ABU privind siguranța lucrătorilor migranți în contextul virusului Corona. Acest protocol se actualizează în diferitele etape ale pandemiei de COVID-19. Vă informăm în legătură cu indicațiile în vigoare.

Recrutare și selecție

Avem grijă ca biroul de recrutare din țara dvs. de origine să aplice orientările cuprinse în Carta ABU privind recrutarea echitabilă (ABU-Fair Recruitment Charter). Agentul dvs. de recrutare vă poate oferi această cartă și informațiile aferente, precum și materialele informative.

Contract

Contractul de muncă temporară și actele conexe sunt disponibile atât în limba olandeză, cât și în limba dvs. maternă.

Remunerare

La fel ca și lucrătorii temporari olandezi, primiți aceeași remunerare pentru aceeași muncă, conform regulilor cuprinse în contractul colectiv de muncă (CAO).

https://www.youtube.com/watch?v=2x8AyNZ1PSU

Înregistrare

Vă explicăm în Olanda regulile privind înregistrarea. Legislația olandeză vă impune să vă înregistrați corect în evidența publică a persoanelor. Există două posibilități de înregistrare în Olanda:

  1. înregistrarea ca nerezident (RNI);
  2. înregistrarea ca rezident în Registrul de Evidență a Persoanelor (BRP).

Întruniți cerințele pentru RNI, dar preferați să vă înregistrați ca rezident în BRP? Interesați-vă dacă este posibil acest lucru în municipalitatea în care veți locui. Nu în toate municipalitățile se poate face acest lucru. Biroul de muncă temporară din Olanda vă poate ajuta mai departe în ceea ce privește regulile de înregistrare.

Cazare:

Vă oferim primele informații necesare despre locuitul în Olanda. Veți putea urmări și un film de animație pe acest subiect. De asemenea, vă spunem despre posibilitățile de cazare și primiți informații despre cerințele care se aplică dacă alegeți să vi se asigure cazare. Puteți și să vă căutați dvs. cazare. Dacă ne solicitați nouă să ne ocupăm de cazare, informațiile următoare sunt importante pentru dvs.:

  1. Spațiile noastre de cazare sunt certificate de SNF. Acest lucru înseamnă că spațiile de cazare sunt verificate în ceea ce privește componentele importante. Aici găsiți informații despre marca SNF și despre portalul SNF pentru reclamații: https://www.normeringflexwonen.nl/information-for-residents
  2. Putem recupera de la dvs. costurile pentru cazare. Aceste costuri nu depășesc costurile efective aferente spațiului de cazare. În acest scop vă reținem maximum 25 % din salariul minim legal, iar reținerea este precizată pe fluturașul de salariu. Doriți să vi se rețină din salariu costurile de cazare? Atunci solicitați acest lucru printr-o împuternicire scrisă. Costurile pentru utilizarea spațiului de cazare depășesc 25 % din salariul minim? În acest caz, restul costurilor de utilizare a spațiului de cazare se poate reține din acea parte a salariului care depășește salariul minim legal. Veți fi informat în prealabil în legătură cu costurile cazării.
  3. Întreprinderea în care lucrați reziliază anticipat contractul cu dvs.? Atunci vă oferim posibilitatea de a mai închiria spațiul de cazare încă minimum cinci nopți. Ne puteți și întreba dacă este posibil să închiriați mai mult timp spațiul de cazare. Din cauza numărului insuficient de locuințe din Olanda, acest lucru nu este întotdeauna posibil. Birourile de muncă temporară membre ale ABU care își desfășoară activitatea în municipalitățile cu număr insuficient de locuințe solicită municipalității și organizațiilor de cazare să construiască mai multe spații de cazare certificate.
  4. Ne puteți solicita oricând informații generale despre alte posibilități de cazare din regiune.

https://www.youtube.com/watch?v=oedHmdNMK1w

Amenzi și despăgubiri

Reținem din salariul dvs. numai amenzile judiciare și administrative. Un astfel de exemplu ar fi o amendă de circulație pe care ați primit-o dvs. Este interzisă reținerea din salariu a altor tipuri de penalități. Puteți fi tras însă la răspundere pentru daune pe care le-ați provocat angajatorului sau locatorului în mod intenționat sau din imprudență. Despăgubirile nu vor depăși costurile reale de remediere a obiectului deteriorat.

Informare

Avem grijă să fiți informat în mod corespunzător despre munca și locuitul în Olanda, înainte de a semna contracte sau precontracte în țara dvs. de origine. În acest scop respectăm orientările cuprinse în Carta ABU privind recrutarea echitabilă.

Limbă și integrare

În perioada de început, biroul de muncă temporară vă indică posibilitățile de a urma cursuri de limbă în cadrul municipalității. Nu toate municipalitățile oferă cursuri de limbă.

Reclamații

Vă oferim o procedură accesibilă de transmitere a reclamațiilor. Există vreun angajament pe care nu îl respectăm dintre cele enunțate mai sus? Atunci ne puteți transmite o reclamație în legătură cu acesta. Dacă nu se rezolvă reclamația, o puteți depune și la punctul de contact al ABU. În acest caz, trimiteți un e-mail la: complaints@abu.nl. În orice caz, precizați în mesajul dvs. numele biroului de muncă temporară și descrieți reclamația. ABU se va ocupa de reclamație în cel mai scurt timp posibil.

Ce așteptări putem avea noi de la dvs.?

Putem aștepta unii de la alții să ne respectăm angajamentele stabilite. În felul acesta, toate părțile asigură împreună o bună cooperare. Este important să fiți informat în mod corespunzător despre munca și locuitul în Olanda. De aceea vă solicităm să declarați că ați fost informat bine în legătură cu toate aspectele de mai sus.

Doriți să aflați mai multe?

Doriți să aflați mai multe despre ce așteptări puteți avea cu privire la cazare, la contracte și la înregistrarea în Olanda? Documentele ABU Fair Employment Code for Labour Migrants și ABU Fair Recruitment Charter for Labour Migrants (pdf) și site-ul ABU conțin informații suplimentare.