4 min11 ianuarie 2023

Vizitezi sau vrei să lucrezi în Venlo?

În Venlo nu vei găsi una, ci două filiale Covebo și mulți dintre candidații noștri pot numi Venlo a doua casă. Venlo este cunoscut pentru industria agricolă și o mulțime de companii de logistică au sedii logistice lângă Venlo.

Este posibil ca Venlo să nu fie  pe lista ta de vizitat prea curând, dar are multe de oferit! Este unul dintre cele mai mari orașe din provincia Limburg, situat la granița olandeză/germană și este ușor accesibil cu mașina sau cu transportul în comun. Gara din Venlo este bine conectată cu alte orașe mari olandeze, cum ar fi Amsterdam, Utrecht, Rotterdam și Eindhoven și chiar unele orașe germane precum Dusseldorf și Aachen.

De vizitat în Venlo:

  • Clădirea Primăriei și biserica Sf. Martin
  • Grădinile Castelului Arcen
  • Parcurile naţionale
  • Pescuit
  • Toverland
  • Escape room
  • Cafeneua autentică Café de klep
  • Restaurantul XO winebar
  • Cafeneua bar John Doe
  • 77 Skybar
  • Carnavalul olandez

 

Arhitectură și istorie

Când vă plimbați prin centrul orașului Venlo, puteți găsi câteva clădiri vechi frumoase, un bun exemplu este clădirea istorică a Primăriei pe care o puteți găsi în centru. Această clădire a fost construită în 1957 și o puteţi admira atunci când vă bucurați de băuturi sau gustări în centru. La o distanţă scurtă de Primărie se află biserica Sfântul Martin. Nu oferă o imagine foarte spectaculoasă din exterior, dar interiorul merită vizitat. Tavanele bisericii sunt frumos decorate şi vitraliile sunt cu adevărat spectaculoase. Chiar lângă oraș puteți admira grădinile impresionante ale castelului din Arcen. Grădinile sunt o oază verde unde veţi găsi diverse plante şi flori, restaurante, sală de evenimente și un teren de minigolf. Un sfat este să mergeți la castelul Arcen cu Maashopper, această barcă vă va duce din Venlo la Arcen.

 

Pescuitul în natură

În apropierea oraşului Venlo veți găsi mai multe locuri în natură. În parcul național Groote Heide avea loc extracție de turbă și acest lucru este încă vizibil în parc. Astăzi, parcul găzduiește specii  diverse de păsări și elemente naturale variate. Un alt parc național ce merită vizitat este De Maasduinen, acest loc special în natură este locaţia unde puteţi descoperi dunele olandeze de lângă râul Maas. În jurul orașului Venlo, puteți găsi câteva locuri perfecte pentru a merge la pescuit, de exemplu, lacul Tangkoel sau portul de Jachthaven.

Sau îţi doreşti să vizitezi un parc tematic? Chiar în afara orașului Venlo se află parcul tematic Toverland. Acest parc tematic are șase lumi încântătoare cu atracţii tematice și spectacole. De la un rollercoaster de mare viteză, traseu de acrobaţii in aer sau un spectacol pe apă, puteți găsi diverse atracţii la Toverland.

 

Restaurante și baruri

După o zi distractivă posibil să îţi doreşti să mănânci şi să te delectezi cu băuturi speciale. Ai chef de un pahar de bere specială? La Café de Klep au o selecție bogată  de beri. Când vizitați această cafenea comandaţi şi o porție de tradiţionalele bitterballen. Eşti băutor de vin? Atunci nu trebuie să ratezi barul de vinuri XO, care are o selecţie impresionantă de vinuri diferite. În Keizerstraatjes vă puteți plimba în centrul vechi și vă puteți bucura de mâncare delicioasă într-unul dintre numeroasele restaurante situate aici. Ai chef de petrecere? La cafe-barul John Doe poți dansa 7 zile pe săptămână. În cele din urmă, Skybar Null 77 merită menționat. Aici vei avea parte de un meniu divers de băuturi, meniu rafinat și muzică bună!

 

Este timpul pentru cea mai mare petrecere a anului!

În fiecare an, în februarie, Venlo își schimbă numele în Jocus-riek, pentru cea mai așteptată perioadă a anului, Carnavalul! Jocus-Riek poartă numele după cea mai veche organizație de carnaval, care a fost înființată în 1842. Întregul oraș se transformă într-o mare petrecere, incluzând parade, decorațiuni și muzică specială de carnaval. Oamenii se îmbracă în ţinute colorate şi personalizte ce sunt de obicei croite special pentru această ocazie. Veţi vizita şi sărbători Carnavalul în februarie?

 

Ai nevoie de un medic în Venlo?

În Venlo gasesti un medic vorbitor de română. Îl puteți găsi la Healthcare for internationals Limburg.

Pentru alte informatii utile despre Olanda, puteti citi articolele din blogul nostru.

Alte lucruri interesante!

Citiți mai multe bloguri din această categorie

Sportul în Olanda

3 min13 octombrie 2023

Ce să faci în Rotterdam?

5 min25 iulie 2023

Top 12 activități pentru zilele libere

5 min31 martie 2023