5 min31 martie 2023

Top 12 activități pentru zilele libere

 

Activități în Olanda - O activitate de weekend pentru fiecare provincie

 

Nu știi ce vrei să faci în timpul liber? După o săptămână lungă de lucru, meriți o recompensă pe măsură. Am pregătit o listă cu câte o activitate specifică fiecărei provincii din Țările de Jos, ceea ce înseamnă că există suficiente atracții de care te poți bucura atunci când ai o zi liberă.

Drenthe
În Drenthe se află circuitul TT Assen - locul unde trebuie neaparat să mergi dacă ești pasionat de viteză și de curse! Circuitul este renumit pentru multiplele curse de anvergură care sunt găzduite pe traseu, cum ar fi MotoGP TT Assen și campionatul mondial de superbike. Pe tot parcursul anului poți găsi evenimente pentru care poți cumpăra un bilet sau poți chiar să conduci tu însuți pe circuit! Mai multe informații găsești aici.

Flevoland
Chiar și mai multă adrenalină poți găsi în parcul de distracții Walibi Holland din Flevoland. Acesta este populat cu tot soiul de atracții atât pentru iubitorii de senzații tari veritabile, cât și pentru cei ce preferă moderația. Dacă faci parte din prima categorie, nu trebuie să ratezi experiența oferită de Goliath - cel mai rapid și înalt rollercoaster din Olanda ce poate fi găsit în Walibi. Totodată, îți recomandăm să vizitezi parcul Walibi și în octombrie, deoarece atunci atmosfera se intensifică. Vei asista la un spectacol inedit în care toate forțele întunecate și malefice se adună pentru un Halloween de neuitat. Tu îndrăznești să te aventurezi în cadrul nopților de groază?

Friesland
Friesland este cunoscut pentru peisajele sale frumoase și este format în proporție de 42% din apă. Totodată este recunoscut ca o provincie a sporturilor nautice și aici poți găsi numeroase locuri pentru închirierea de bărci. Toate acestea fac din Friesland locul perfect pentru o zi petrecută pe apă - de la o barcă cu pânze mari, o barcă mică cu motor sau chiar o placă cu pedale. Poți explora în voie natura sau poți naviga pe canalele orașului.

Gelderland
În Gelderland poți găsi cele mai frumoase sculpturi de nisip pe tot parcursul anului în cadrul 't Veluwse zandsculpturenfestijn Garderen. În fiecare an, sculpturile au o tematică diferită, iar în timpul iernii teritoriul se transformă într-un tărâm al poveștilor. Chiar și în timp ce se realizează noile sculpturi, le poți vizita și urmări procesul de creație. Toate aceste lucrări de artă îți taie răsuflarea și reprezintă o atracție de neratat!

Groningen
Baxbier nu este doar o fabrică de bere, ci dispune și de o frumoasă terasă pe malul apei, unde poți servi câteva beri bune. La "proeflokaal" se pot face degustări, tururi ale fabricii de bere și în același timp se organizează o mulțime de evenimente: de la un joc de popice sau un concurs de imitații ale lui Elvis, la Baxbier totul este posibil!

Limburg
Sub provincia Limburg se află numeroase peșteri, iar partea bună este că majoritatea sunt deschise publicului. Poți să participi la un tur ghidat plin de umor, să admiri sculpturi din marna sau, dacă îndrăznești, chiar să dai o tură cu bicicleta.

Noord-Brabant
Stiai că poți merge la Safari în Olanda? Acest lucru este posibil la Beekse Bergen! Grădina zoologică de aici nu este una obișnuită. Pe lângă faptul că te poți plimba prin parc, poți conduce mașina și te poți apropia foarte mult de animale, poti chiar să faci un safari cu barca. Nu este nevoie să mergi în Africa, Brabantul are de toate!

Noord-Holland
Blokarting-ul pe plajă este pentru dependenții de adrenalină. Aceste karturi cu pânză se pot folosi de puterea vântului pentru a ajunge la o viteză de până la 60 km/h. Este o activitate ușor de învățat, unde nu este necesară experiența anterioară. Un lucru este însă sigur: vei avea senzația că zbori, iar adrenalina va atinge cote maxime. Există  câteva companii la care poți apela pentru a practica blokarting pe diversele plaje din Noord-Holland.

Overijssel
În Overijssel poți găsi mai multe trasee off-road, care te vor purta prin întreaga provincie. În cazul în care nu deții o mașină de teren, poți închiria buggy-uri și poți conduce pe trasee off road interesante și provocatoare. Buggy-urile sunt o alegere bună chiar și pe cele mai accidentate terenuri și pot atinge o viteză de până la 70 km/h. Este cu siguranță una dintre cele mai interesante modalități de a explora împrejurimile din Overijssel!

Utrecht
Săritul din avion reprezintă o activitate prea extremă pentru tine, însă îți dorești să experimentezi senzația de zbor? Atunci trebuie să încerci parașutismul în interior. La City Skydive poți experimenta senzația de zbor într-un tunel de vânt. Totodată poți alege din diversele pachete și poți chiar să obții un certificat de parașutism indoor.

Zeeland
Zeeland reprezintă cea mai bună alegere pentru a merge la pescuit pe mare! Pe toată coasta din Zeeland se pot găsi locuri bune pentru o zi de pescuit: de pe plaja din popularul oraș Domburg, de pe bulevardul Vlissingen sau de pe barajele insulei Neeltje Jans. Există multe ponturi despre specii interesante de pești indigeni în această zonă - de la biban de mare sau chiar rechin. În toate locurile menționate se poate pescui fără permis, dar nu uita să verifici totuși înainte.

Zuid-holland
Toată lumea vrea să evadeze din când în când din realitate și exact asta poți face într-o cameră de evadare VR. În sudul Olandei poti găsi numeroase astfel de locuri, iar un bun exemplu poate fi Unlock de pe plaja din Scheveningen. Unlock are toate camerele de evadare și în limba engleză, astfel ca tu să te poți înconjura de o lume cu totul nouă.

Care este prima activitate pe care vrei să o încerci? Ai rămâne în provincia în care locuiești sau ai vrea să mergi în alte provincii pentru experiențe diverse?
Pentru mai multe informații utile, poți citi și celelalte articole interesante despre Olanda din blogul nostru.

 

Alte lucruri interesante!

Citiți mai multe bloguri din această categorie

Povestea înfloritoare a lalelelor: O călătorie în istoria Olandei

3 min17 aprilie 2024

55 lucruri interesante despre Olanda

6 min4 aprilie 2024

Sportul în Olanda

3 min13 octombrie 2023