3 min29 mai 2024

O zi de relaxare: cele mai frumoase plaje din Olanda

Poate că Olanda nu este cunoscută pentru plajele sale albe imaculate cu apă turcoaz și cristalină, dar asta nu înseamnă că duce lipsă de destinații fantastice. Dimpotrivă, Olanda se mândrește cu câteva zone de coastă frumoase, perfecte pentru o zi relaxantă la mare. Fie că ești în căutarea liniștii și a calmului, a oportunităților pentru sporturi nautice sau a activităților vibrante pe plajă, Olanda se bucură de destinații pe placul tuturor. Haide să descoperim împreuna câteva dintre cele mai frumoase plaje din Olanda:

 

Scheveningen, Haga

Scheveningen este, fără îndoială, cea mai cunoscută plajă din Olanda și atrage anual mii de turiști. Cu o plajă largă, un bulevard animat și un debarcader emblematic, mereu se întâmplă ceva interesant aici. Fie că ești pasionat de relaxare la soare, înot, surfing sau volei pe plajă, Scheveningen oferă o gamă variată de activități pentru toate vârstele.

 

Zandvoort, Olanda de Nord

Zandvoort este o stațiune balneară populară, situată foarte aproape de Amsterdam. Este apreciată pentru plajele sale întinse de nisip și pentru facilitățile deosebite. Pe lângă relaxarea la soare și înot, aici poți practica surfing, kite surfing sau poți savura o băutura răcoritoare la barurile de pe plajă.

 

Texel, insulele Wadden

Pentru o evadare de o zi, insula Wadden Texel este alegerea perfectă! Cea mai mare dintre insulele olandeze Wadden, Texel este renumită pentru natura sa spectaculoasă și plajele sale întinse. Acestea oferă mult spațiu pentru plimbări, ciclism sau pur și simplu pentru a te bucura de frumusețea naturală a insulei. De asemenea, Texel este un paradis pentru observatorii de păsări, fiind un important loc de odihnă pentru păsările migratoare. Insula este accesibilă doar cu feribotul din Den Helder.

 

Noordwijk aan Zee, Olanda de Sud

Această fermecătoare stațiune de la malul mării este renumită pentru plajele sale întinse și atmosfera vibrantă. Noordwijk este o destinație apreciată, mai ales că aici se găsește și un spectaculos far pitoresc. Poți face plimbări relaxante de-a lungul coastei sau te poți odihni într-unul dintre localurile de pe plajă. Pentru cei mai aventuroși, Noordwijk oferă, de asemenea, o mulțime de oportunități pentru sporturi nautice, precum surfing, kite surfing și navigație.

 

Domburg, provincial olandeză Zeeland

Această plajă este recunoscută ca o destinație de top pentru cei pasionați de plajă și wellness. Pe lângă plajele sale întinse de nisip, Domburg dispune și de numeroase centre spa și facilități de wellness. Este locul ideal pentru a te relaxa și bucura de sunetele liniștitoare ale mării.

 

Fie că ești în căutarea aventurii prin sporturile nautice, a relaxării în natură sau doar de a lenevi la soare, plajele olandeze au câte ceva pentru toată lumea. Deci, asigură-te că ai cu tine crema cu protecție solară și prosopul pentru a te  aventura într-o călătorie de explorare a celor mai frumoase plaje pe care Olanda le oferă!

P.S. Dacă ai în plan să lucrezi în Olanda, te invităm să parcurgi lista noastră de posturi vacante!

Alte lucruri interesante!

Citiți mai multe bloguri din această categorie

5 metode pentru a te simți ca acasă într-o țară străină

3 min29 aprilie 2024

Călătorind în Olanda: Ghidul de transport pentru lucrătorii români

3 min26 martie 2024

Explorează contrastele: Viața în România versus viața în Olanda

2 min19 martie 2024