2 min29 ianuarie 2021

BSN – Codul numeric personal olandez

Fiecare persoană care lucrează în Olanda trebuie să aibă un cod numeric personal olandez, numit pe scurt BSN. Acest cod se emite de municipalitățile olandeze gratuit, pe baza prezentării unui pașaport valabil sau a unui act de identitate european valabil.

Numărul de servicii pentru cetățeni (BSN) este un număr personal unic alocat tuturor celor înregistrați în baza de date a înregistrărilor personale (BRP). Toți cei care se înregistrează la BRP primesc automat un BSN.Municipalitatea înregistrează adresa din țara de origine și vă înscrie în Registrul persoanelor nerezidente (Register Niet Ingezetene – RNI). Covebo își ajută angajații străini cu înscrierea în Registrul persoanelor nerezidente.

În Olanda, fiecare municipalitate păstrează datele personale ale cetățenilor în Evidența Persoanelor. Această administrație este importantă, de exemplu, pentru stabilirea componenței populației sau pentru stabilirea facilităților corecte. Dacă vă aflați în aceeași municipalitate mai mult de patru luni consecutive, trebuie să vă înscrieți la municipalitatea în care locuiți. Această înscriere trebuie efectuată personal de către angajat și ține de responsabilitatea dvs. Covebo este mereu gata să vă ofere informații și îndrumare în ceea ce privește înscrierea.

Mai multe informații despre locațiile în care puteți solicita BSN-ului regăsiți aici. După ce v-ați înregistrat veți primi un cod BSN, acesta vă va fi necesar la angajare, atunci când contactați guvernul, pentru a beneficia de îngrijire medicală și pentru a plăti taxele.

Suport în obținerea BSN

  • Atunci când începeți un nou loc de muncă, Covebo vă va oferi suport în obținerea BSN-ului.
  • Fără cod numeric personal olandez nu putem și nu avem voie să plătim salariul. Dacă aveți deja un cod numeric personal olandez, trebuie să furnizați companiei Covebo o copie a formularului de primire a acestuia.
  • Atunci când este solicitat un număr BSN este necesar să aveți la dvs un document de identitate valabil (carte de identitate sau pașaport) și să indicați adresa de reședință din țara de origine.
  • Numărul BSN este emis gratuit, nu sunt taxe nici pentru înregistrare.
  • Păstrați formularul primit la obținerea BSN, deoarece acesta va fi necesar pe parcursul șederii în Olanda și oricând lucrați aici.

 

Informațiile furnizate în acest articol au fost preluate de pe site-urile:

https://www.government.nl/topics/personal-data/question-and-answer/how-i-can-register-in-the-non-residents-records-database

https://www.government.nl/topics/personal-data/citizen-service-number-bsn

 

 

Alte lucruri interesante!

Citiți mai multe bloguri din această categorie

Comunicarea cu olandezii: Să înțelegem franchețea olandeză

4 min30 mai 2023

De vizitat în Olanda: Haga

3 min23 noiembrie 2022

Magazine outlet în Olanda

3 min5 aprilie 2022