2 min6 februarie 2024

BSN – Codul numeric personal olandez

 

BSN este prescurtarea de la burgerservicenumber. BSN (burgerservicenummer) este un număr unic alocat fiecarui locuitor din Olanda şi poate fi descris ca un CNP românesc.  Acest număr BSN este foarte important pentru  a putea primi salariul, pentru a fi înscris la o asigurare medicală sau pentru a deschide un cont bancar în Olanda.

În cât timp se obţine numărul BSN după înregistrarea la primărie? Foaia cu numărul BSN se obţine pe loc de la angajatul primăriei, după ce în prealabil aţi făcut dinainte o programare la primărie. Numărul BSN este emis gratuit de către autorităţile olandeze, nu sunt taxe pentru înregistrare. Este indicat să păstraţi cu grijă acest document.

Ce acte am nevoie pentru obţinerea BSN? Pentru obţinerea numărului BSN ca locuitor temporar (RNI- Registratie Niet-ingezetenen) aveţi nevoie de un act de identitate valabil, (paşaport sau carte de identitate) și să indicați adresa de reședință din țara de origine.

Ce fac dacă am pierdut foaia cu numărul BSN? Dacă ai pierdut foaia de la primărie cu numărul BSN, poți solicita un nou document BSN de la primăria unde te-ai înregistrat iniţial.  Acest document se numeşte uittreksel RNI şi se eliberează contra cost-  aproximativ 25 de euro în funcție de primărie.

Covebo vă oferă suport în obținerea BSN, vă face o programare la primărie.  Înscrierea în baza de date pentru nerezidenți se face la una din cele 19 primării special destinate străinilor care vin să lucreze în Olanda temporar. Lista acestor primării le puteţi găsi aici. 

Pentru un loc de muncă în Olanda, verificaţi posturile noastre vacante!

Alte lucruri interesante!

Citiți mai multe bloguri din această categorie

O zi de relaxare: cele mai frumoase plaje din Olanda

3 min29 mai 2024

Olanda: Destinația profesională de top pentru români

5 min13 mai 2024

5 metode pentru a te simți ca acasă într-o țară străină

3 min29 aprilie 2024