Întrebări

  • Ce să aduceți cu dumneavoastră?

Pe lângă apartamentul complet echipat vă oferim așternuturi noi, curate și aparatură de bucătărie.
Voi trebuie să vă asigurați produsele de curățenie, prosoapele și hainele potrivite pentru anotimpul respectiv.
Dacă nu aveți bocanci de protecție, aceștia  sunt oferiți de Covebo deoarece sunt obligatorii la locul de muncă.
Încercați să vă gândiți la nevoile dumneavoastră, ați putea aduce ceva de citit sau lucruri pe care nu le puteți procura aici.
Medicamente se pot cumpăra și aici, dar merită să le aduceți pe cele necesare dumneavoastră.
Dacă sosiți cu avionul, vă rugăm să vă informați în legătură cu obiectele permise în avion, mărimea și greutatea permisă a bagajului.

  • Cum ajungeți în Olanda?

Puteți ajunge în Olanda în mai multe feluri: cu autobuzul, cu avionul și firme de transport persoane. În toate cazurile, cheltuielile de transport trebuie să le achitați dumneavoastră.

Sosirea și ocuparea apartamentului se face, de obicei, la sfârșit de săptămână.

De cele mai multe ori angajații folosesc firmele de transport de pasageri și sunt transportați la locuințe.

  • Cu avionul

Între România și Olanda există curse regulate ale companiilor aeriene ,acestea sunt soluții rapide și ieftine pentru a călători.

Și persoanele care aleg avionul ajung ușor la locuințe pentru că rețeaua feroviară oolandezăeste foarte bine pusă la punct. De la aeroportul din Eindhoven sunt autobuze spre gară la fiecare 30 de minute, călătoria fiind de aproximativ 20 de minute, și ajungeți la Nijkerk făcând schimb la Utrecht. Orarul autobuzelor și stațiile poate fi găsit aici.

Dacă aterizați la Amsterdam, puteți ajunge cu trenul la Nijkerk făcând schimb la Amersfoort. Asistență pentru transport feroviar găsiți aici.

Programul transportului feroviar poate fi descărcat și folosit. Deși în limba olandeză, e foarte simplu și ușor de înțeles. Descărcați aici aplicația Reisplanner!

Înainte să călătoriți, puteți căuta pe harta Google stația de autobuz, de tren, locația biroului și locul de cazare. Astfel puteți să vă orientați mai ușor la fața locului.

  • Cu autocarul

Pentru călătorie puteți alege firme de transport internațional. Călătoria durează aproximativ două zile, informație de care trebuie să țineți cont pentru a ajunge la data potrivită.

  • De ce aveți nevoie pentru locul de muncă?

Pentru a lucra în Olanda aveți nevoie de numărul BSN (numărul de securitate socială), în caz contrar nu vă puteți angaja legal. Vă ajutăm la obținerea acestuia. 

După ce primiți numărul BSN, vă ajutăm și cu deschiderea unui cont bancar. Pentru deschiderea unui cont e suficient să aveți un număr de telefon olandez și numărul BSN. Veți obține un card temporar care poate fi utilizat imediat. După ce v-ați angajat, prin intermediul portalului Covebo aveți la dispoziție varianta în limba romană a contractului, fluturașul de plată și varianta scanată a documentelor oficiale.

  • Cum ajungeți la locul de muncă?

Accesul la muncă poate fi realizată în mai multe modalități în funcție de domeniul în care lucrați. În funcție de acest lucru, puteți merge cu bicicleta, mașina personală sau transport asigurat de firmă. Înainte de începerea lucrului veți fi informați despre costul și utilizarea transportului asigurat de firmă. Dacă aveți propria mașină, vi se decontează combustibilul. Acest lucru nu acoperă doar costul combustibilului, dar reprezintă un venit suplimentar compensând uzura mașinii și taxele obligatorii.

  • Cum puteți să vă folosiți mașina românească în Olanda?

Olanda are o rețea extinsă de autostrăzi și dacă veniți cu mașina personală puteți folosi GPS-ul pentru a accesa harta țării. La fel ca peste tot, și aici este obligatoriu să plătiți taxa de drum și alte obligații de plată pentru vehicule. Pentru doar o perioadă limitată de timp, puteți utiliza mașina fără a o declara. Mai multe informații despre aceasta găsiți aici: Puteți folosi permisul de conducere românesc, dar pentru o perioadă mai lungă trebuie să îl înlocuiți cu cel olandez.

  • Ce se întâmplă dacă vă îmbolnăviți pentru o perioadă lungă de timp?

Primele două zile de boală sunt auto-finanțate, făcând parte din așa-numita perioadă de așteptare. Din a treia zi a bolii primiți despăgubiri de 70% de la UVW (Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen =  Administrația de asigurări a angajaților).

  • Am nevoie de documentele de încetare a activității de la fostul loc de muncă?

Nu avem nevoie de documentele de la locurile de muncă anterioare pentru angajare și semnarea contractului.

NU AȚI GĂSIT ÎNCĂ LOCUL DE MUNCĂ DORIT?

Informați-vă despre ultimele oferte de muncă prin e-mail, înscrieți-vă la newsletter-ul nostru!

Informați-vă despre ultimele locuri de muncă