3 min14 iulie 2020

Vacanţa de vară în Olanda

Dacă locuiți în Olanda și alegeți să petreceți vara în acest loc beneficiați de anumite avantaje, iar cel mai bun exemplu este că puteți ajunge într-un timp scurt la destinație. Olanda se poate tranzita cu maşina de la nord la sud în aproximativ patru ore. De asemenea, economisiți timp, bani și poluați mai puţin mediul înconjurător.

În această țară regăsiți multiple locuri de cazare, variate în funcție de preferințe. Puteți opta pentru experiențe precum dormitul într-un cort mongolez, la înălţime într-o macara sau într-o rulotă de lemn. În Olanda sunt multe campinguri, în iulie 2019 existau în total 2.197 de zone de campare.

Așadar, Olanda este o destinație excelentă de vacanță. Dacă rămâneți în această vară în Olanda și nu aveți planuri, vă oferim câteva sugestii:

Satele cu movile - Satele Wierden

În regiunea Groningen puteți vizita movilele, dealurile artificiale străvechi ce au mai mult de o sută de ani și care aveau drept scop protejarea locuitorilor de apă. Multe dintre aceste zone aveau deschidere directă la mare, iar oamenii trăiau din vânătoare, pescuit și zootehnie. Câteva exemple de sate cu movile sunt Ezinge, Garnwerd, Eenrum, Mensingeweer, Groot Maarslag și Vierhuizen. Totodată de-a lungul acestor sate regăsiți multiple rute pentru biciclete. Mai multe informații puteţi urmări accesând acest site.

Parcul de vacanţă De Eemhof

De Eemhof este un parc de vacanţă ce aparţine de Center Parcs. Acesta este situat în zona olandeză Zeewolde de pe lacul Eemmeer. De Eemhof nu este doar pentru înnoptare, ci se pot realiza foarte multe activităţi. Puteți să faceți wakeboarding (tip de schi nautic), să participați la escape room, să vă dați pe un tobogan de apă, plus multe alte activități care sunt organizate în special pentru copii. Pentru mai multe informații, accesaţi acest site.

Portul Rotterdam

Între anii 1962 și 2004, portul Rotterdam a fost cel mai mare din lume. O modalitate distractivă de a descoperi portul se poate realiza prin intermediul unei excursii cu vaporul Spido. În timpul unei croaziere de 75 de minute vă puteți bucura de panorama oraşului Rotterdam, de pe apă, puteți vizita portul cu explicații amănunţite, dar și nava „SS Rotterdam”. Mai multe informații puteți regăsi pe acest site.

Calea ferată de milioane - Miljoenenlijn

Miljoenenlijn este una dintre cele mai frumoase rute feroviare din Țările de Jos și îşi croieşte drum prin frumosul peisaj deluros din Limburg. Denumirea „Calea ferată de milioane” provine de la costurile mari de construcție ale căii ferate dintre Schin op Geul și Kerkrade. Datorită virusului Corona, momentan De Miljoenenlijn este închisă. Organizația nu poate specifica încă o dată actuală de redeschidere, dar sunt bucuroși să vă informeze despre situația actuală prin intermediul acestui site.

Parcul de aventură Klimbos Garderen - Klimbos Garderen

Parcul de aventură Klimbos Garderen este situat în centrul Veluwe, frumusețea acestui loc constă în faptul că acesta este înconjurat de natură. Veți găsi diverse trasee, inclusiv unul doar cu tiroliana, la o înălțime de nu mai puțin de 25 de metri. Parcul Klimbos Garderen se află în apropiere de Apeldoorn și Amersfoort, la ieșirea de pe autostrada A1 și este situat în imediata apropiere a campingurilor, hotelurilor și restaurantelor din satul pitoresc Garderen. Pentru mai multe informații accesaţi acest site.

Alte lucruri interesante!

Citiți mai multe bloguri din această categorie

O zi de relaxare: cele mai frumoase plaje din Olanda

3 min29 mai 2024

5 metode pentru a te simți ca acasă într-o țară străină

3 min29 aprilie 2024

Călătorind în Olanda: Ghidul de transport pentru lucrătorii români

3 min26 martie 2024