4 min10 noiembrie 2023

Top 5 activități accesibile pe care le poți face în timpul liber!

 

Găsirea unor metode de relaxare și divertisment în timpul liber este esențială pentru menținerea stării de bine după o săptămână de lucru. Uneori însă, poate fi o provocare să găsești activități plăcute care să nu implice totodată și cheltuieli semnificative. Din fericire, există numeroase opțiuni accesibile sau chiar gratuite. Indiferent de tipul de activitate preferat, fie că vorbim de activități indoor sau outdoor, există ceva potrivit pentru fiecare persoană.
Iată top 5 activități accesibile pe care le poți face în timpul liber!

Festivaluri sau Muzee – tu ce alegi?

Crezi sau nu, Olanda este plină de festivaluri inedite și evenimente culturale gratuite care pot fi vizitate pe tot parcursul anului. De la sărbători naționale precum Kingsday și 5 mai, până la oportunități mai puțin costisitoare (ex: celebrarea Kingsday la Royal Dutch din Eindhoven). În restul anului, poți să te bucuri și de alte festivaluri interesante,cum ar fi Appelpop în Tiel (septembrie) și Lepeltje Lepeltje, care are loc în diverse orașe din țară.

Dacă ești pasionat de cultură sau dacă pur și simplu preferi activitățile mai liniștite, "Săptămâna Muzeelor Naționale" este o ocazie excelentă pentru a explora peste 400 de muzee din toată țara - multe dintre ele oferind prețuri mai accesibile sau chiar intrare gratuită. Ai făcut deja o listă a muzeelor pe care dorești să le vizitezi?

Bucură-te de ceea ce are natura de oferit

Natura din Olanda are multe de oferit. Fie că alegi să mergi  la o plimbare sau cu bicicleta în pădurile olandeze, pe tot cuprinsul Olandei poți găsi o mulțime de trasee de alergare și/sau ciclism de diferite lungimi și dificultăți. În diferite locații din Olanda poți găsi chiar "trimbanen" – trasee cu diferite obstacole, unde sunt amplasate și echipamente de gimnastică.

Dacă preferi activitățile mai relaxante, poți opta pentru diferitele plaje sau lacuri din Olanda. În multe din aceste zone se pot face chiar grătare! Este important să verifici regulile din locația aleasa înainte. Un alt lucru distractiv pe care îl poți face este pescuitul! Găseste un loc în care ai voie să pescuiești sau obține o licență de pescuit. Nu uita să verifici dacă ai nevoie de o licență de pescuit pentru locația aleasă.

Vizitează piețele locale sau ia parte la evenimente

Olanda se remarcă prin piețe săptămânale vibrante în majoritatea orașelor și localităților sale. Descoperă deliciile culinare cu specific olandez și bucură-te de aromele inconfundabile ale stroopwafel-ului sau haring-ului. Pasionații de tradiții și culinare vor fi încântați să exploreze varietatea piețelor locale, de la cele cu cărți și până la cele cu specialități gastronomice sau vintage. Profită de evenimentele culturale și tradițiile locale, adesea oferite gratuit, pentru a te conecta cu autenticul patrimoniu al zonei. Pentru a intra în contact cu comunitatea locală și valorile lor, caută online biserici, sinagogi sau moschei care oferă slujbe. Acest lucru îți oferă oportunitatea de a interacționa cu oameni care împărtășesc aceleași valori și obiceiuri.

Bucură-te de cultura olandeză în timp ce economisești bani

Explorarea culturii olandeze nu trebuie să fie neapărat costisitoare. Există o varietate de activități accesibile și captivante, unele chiar gratuite. De exemplu, Simonehoeve din Katwoude, respectiv o fermă de brânză și atelier de confecționat saboți de lemn, cu acces gratuit. În Rotterdam poți vizita Futureland, accesibil doar cu 9,50, oferind o incursiune în unul dintre cele mai mari porturi din lume, cu transport inclus, fie cu autobuzul, fie cu barca. În plus, duminica, prezentările la Futureland sunt gratuite!

Olanda este cunoscută pentru lalelele sale, însă nu trebuie să cumpărați un bilet la Keukenhof pentru a le vedea. Un bun exemplu este "Poldertuin Anna Poulowna". Grădina este deschisă pe tot parcursul anului, dar pentru lalele ar trebui să o vizitezi în perioada ianuarie - mai. Învățarea limbii olandeze poate fi, de asemenea, o modalitate excelentă de a pătrunde în cultura locală și există chiar opțiuni accesibile, precum aplicațiile Duolingo sau Drops, care facilitează acest proces.

Optează pentru distracție la prețuri reduse

Dacă ești în căutare de senzații tari la prețuri mici, ai destule activități accesibile din care poți alege – parcuri de distracții, paintball sau cursuri de drift. Folosind site-urile vakantieveilingen.nl sau socialdeal.nl, poți găsi excursii de o zi la prețuri reduse. Vakantieveilingen.nl implică licitații online, în timp ce pe Socialdeal.nl plătești un tarif fix. De asemenea, pe aceste platforme poți găsi oferte pentru hoteluri sau excursii mai lungi!

O altă metodă inteligentă pentru a economisi bani este să organizezi evenimente distractive cu prietenii sau colegii. De exemplu, un grătar colectiv unde fiecare aduce mâncare din propria cultură poate fi distractiv și ieftin. Dacă vrei să descoperi gusturi noi, Covebo este locul potrivit, având conexiuni cu oameni din diverse medii, oferind astfel o gamă variată de preparate, de la România la Spania sau Lituania. Nu uita de bere, reprezentativă pentru fiecare cultură!

Joaca unui meci de fotbal poate fi o modalitate simplă și plăcută de a socializa și de a cunoaște oameni noi! În căutarea altor oferte avantajoase, verifică Markplaats.nl, unde găsești produse second-hand la prețuri accesibile. Poți găsi jocuri ieftine sau chiar o bicicletă pentru a explora împrejurimile.

 

Nu uita să te bucuri de tot ce are Olanda de oferit și bucură-te de top 5 activități accesibile pe care le poți face în timpul liber!
Tu ce planuri ai pentru următoarea ta zi liberă?

Alte lucruri interesante!

Citiți mai multe bloguri din această categorie

O zi de relaxare: cele mai frumoase plaje din Olanda

3 min29 mai 2024

5 metode pentru a te simți ca acasă într-o țară străină

3 min29 aprilie 2024

Călătorind în Olanda: Ghidul de transport pentru lucrătorii români

3 min26 martie 2024