3 min19 martie 2021

Programul de lucru al unui instalator de panouri fotovoltaice

Vă încântă să lucrați în aer liber iar trezitul de dimineață nu este o problemă pentru dvs.? Vă încântă activitatea fizică? Dacă da, alegeți un loc de muncă ca instalator de panouri fotovoltaice în cadrul companiei Covebo aplicând aici.

Iată cum arată prima zi de lucru pentru un instalator de panouri fotovoltaice:

Ca instalator de panouri fotovoltaice, prima dvs. zi de lucru începe cu inițierea proiectului. Persoana dvs. de contact de la Covebo New Energy este prezentă astăzi, ceea ce este plăcut pentru prima zi de lucru. Când veți ajunge la locația de lucru este încă devreme, așa că începeți ziua cu o ceașcă de cafea.

În drum spre primul proiect a zilei!

După ce ați savurat cafeaua este timpul să plecați împreună cu colegii dvs. înspre primul proiect a zilei. Pe drum, vă puteți delecta ascultând emisiunea de dimineață de la radio.

După o călătorie de 30 de minute, veți ajunge la prima locație. Pe această casă veți instala 8 panouri fotovoltaice. Înainte de a începe montarea panourilor, veți bea împreună cu colegii dvs. o ceașcă de cafea oferită de client. Veți începe după ce șeful dvs. a explicat clientului procedura de montare. Înainte de a urca pe acoperiș instalați protecția RSS împotriva căderii, astfel încât să puteți lucra în siguranță. Apoi este timpul să mergeți pe acoperiș, pentru că este deja ora 9:30!

Instalarea panourilor fotovoltaice

Împreună cu colegul de echipă veți prinde mai întâi suportul pe țigle. Acest suport asigură stabilitatea corectă a panourilor fotovoltaice. Între timp, electricianul lucrează în interior la tabloul electric, astfel încât la final va trebui doar să conectați panourile fotovoltaice.

Acum este momentul pentru munca grea: ridicarea pe acoperiș a panourilor fotovoltaice, care au o greutate de 18 kg fiecare. Prindeți panourile pe suport. După ce ați fixat panourile, electricianul va instala partea interioară și se va asigura ca totul este instalat corect. Între timp, veți asigura ultimele retușuri, veți curăța și demonta protecția RDD. Atribuțiile dvs. pentru acest proiect s-au terminat!

Când electricianul a terminat instalarea, veți merge la următorul proiect. În drum spre următorul proiect este pauza de masă. Este ora potrivită pentru a vă relaxa și a vă savura sandvișul.

Următorul proiect

După pauza de masă, veți continua și veți avea suficient timp pentru următorul proiect. Acest proiect este mai elaborat decât cel de dimineață: pe această casă veți instala 12 panouri fotovoltaice. Șeful dvs. informează clientul că veți începe instalarea, iar dvs. și colegul de echipă începeți pregătirile.

Acoperișul acestei case este mai înalt, motiv pentru care veți monta o schelă. Atunci când schela este montată, treceți la munca grea: instalare panourilor fotovoltaice. Pentru acestea veți monta suportul. La această casă nu se poate prinde suportul direct pe țigle. De aceea, veți monta mai întâi șipcile, pe care veți prinde suportul. Pe suport veți monta panourile. Electricianul vă va ajuta, astfel încât munca să decurgă mai rapid.

Când toate panourile fotovoltaice sunt sus, instalarea va decurge rapid: dvs. și colegul dvs. veți prinde panourile pe suport și vă veți asigura că toate cablurile ajung la inventor. Electricianul le va conecta la grupul care tocmai a fost creat. Veţi termina la ora 16:00, un timp potrivit pentru demontarea schelei. Pentru acesta veți avea nevoie de o jumătate de oră.

Mergeți acasă cu un sentiment satisfăcut

Când toate uneltele sunt așezate în microbuz, iar electricianul a terminat instalarea, vă întoarceți la depozitul companiei. Când ajungeți la depozit, evaluați pe scurt ziua. Totul a decurs bine, așa că mâine veți monta din nou panouri fotovoltaice la două case. Cu un sentiment de mulțumire, plecați acasă și vă bucurați de prima dvs. zi de lucru în calitate de instalator de panouri fotovoltaice.

 

Alte lucruri interesante!

Citiți mai multe bloguri din această categorie

Olanda: Destinația profesională de top pentru români

5 min13 mai 2024

Este munca în instalații sanitare dificilă? Descoperiți în acest articol!

3 min22 februarie 2024

BSN – Codul numeric personal olandez

2 min6 februarie 2024