4 min2 noiembrie 2023

Job: Electrician în Olanda - competențe care te vor ajuta

 

Dorești să lucrezi ca electrician în Olanda? Există câteva competențe sau abilități care te vor ajuta pe termen lung în cariera ta. Trebuie să ai în minte faptul că lucrul în siguranță și abilitatea de a urmări și respecta protocoalele sunt foarte importante. De asemenea, competențele de rezolvare a problemelor te vor ajuta atunci când anumite provocări vor apărea în proiectele la care participi.
În acest articol, vom discuta despre abilitățile care te vor ajuta să avansezi și să progresezi în acest domeniu.

Muncind în siguranță ca electrician în Olanda

Ca electrician în Olanda, vei lucra cu echipamente, mașini sau rețea electrică, toate având un anumit grad de risc. Având în vedere că deseori vei lucra cu tensiune înaltă, este esențial să lucrezi în siguranță și să ai o foarte bună înțelegere a consecințelor acțiunilor tale. În plus, instrumentele și echipamentele potrivite EPP (Echipament Protecție Personală) sunt indispensabile.
Când lucrezi ca electrician pentru unul dintre clienții noștri, ți se va furniza o cutie cu toate instrumentele necesare.
Cu protocoalele de siguranță, echipamentele și abilitățile adecvate, poți începe munca!
Posturile de electrician vacante, de cele mai multe ori necesită o certificare VCA (Siguranță, Sănătate și Contractori pentru Lista de Verificare a Mediului).

Dacă te vei alătura unei companii, având cerificare VCA demonstrează faptul că știi cum trebuie să lucrezi în siguranță. Dacă nu ai încă o certificare VCA, putem discuta detalii despre modalitățile de a obține una.

Acțiunile pe care le puteți întreprinde includ:

  • Utilizarea uneltelor adecvate și EEP.
  • Cunoașterea căilor de evacuare și a punctelor de adunare.
  • Urmărirea locului de muncă, materialelor și echipamentelor dvs. înainte și în timpul lucrului.
  • Raportarea imediată a daunelor, a deficiențelor sau a pieselor defecte.
  • Evitarea obiectelor conductoare și utilizarea învelișurilor, capacelor și echipamentelor de testare izolate.

Precizie

Există o vorba bine-cunoscută în filme, “eroul trebuie doar să taie un fir și salvează pe toată lumea”. Funcționează acest lucru și în viață reală? Este discutabil.  Precizia sau acuratețea este deseori menționată că fiind o competență necesară atunci când vrei să lucrezi ca electrician. Te poți gândi, de exemplu, la instalarea sistemelor de alarmă la incendiu. Acestea trebuie amplasate în locațiile potrivite și instalate corespunzător pentru a oferi siguranța necesară.

Abilități de rezolvare a problemelor

În construcții, cu toții știm că deseori proiectele nu se desfășoară conform planului. Ca electrician în Olanda, ești responsabil pentru instalarea unei integrin rețele electrice într-o clădire iar în acest proces este foarte posibil să întâlnești anumite probleme. Având în vedere că în construcții există diferite discipline, este esențial să lucrezi împreună cu colegii tăi pentru a găsi soluția cea mai bună atunci când o problemă apare. Având abilitatea de rezolvare a problemelor este o calitate excelentă din care va beneficia întreg proiectul.

Abilități pentru avansare în domeniu

Să devii un electrician este una, dar avansarea în acest domeniu este cu totul altceva.
Ești interesat să știi de ce abilități ai nevoie pentru asta?

Managementul oamenilor

Dacă începi să avansezi pe scară ierarhică, este esențial să poți să administrezi și să gestionezi relația cu colegii tăi într-un mod eficient.
Pentru a face asta, trebuie să fii empatic și capabil să oferi feedback. Când alte persoane se contrazic sau nu cad de acord asupra unui anumit aspect, trebuie să fii capabil să îi ajuți la găsirea soluției optime. Aici intră din nou în joc abilitățile de rezolvare a problemelor!

Cunoștințe specializate ca electrician în Olanda

Cu varietatea mare de instalații electrice care sunt pe piață, specializarea pare să fie în tendințe în clipa de față. De asemenea, din cauza faptului că cei care vor lucra cu tine îți vor putea adresa întrebări în legătură cu instalații complexe, vei avea nevoie de multe cunoștințe specializate în domeniu. La locul de muncă vei deveni persoana care va atribui altora sarcini și care va oferi asistență atunci când lucrurile se vor complica. Colegii vor conta pe ține!

Munca la MATT, parte din familia Covebo

În domeniul tehnic, munca și învățarea continuă reprezintă baza. Muncitorii calificați primesc recunoștința și atenția meritată în compania noastră.
Oferim îndrumare personală și oferim diverse oportunități de auto-dezvoltare. Lucrăm din greu la provocări interesante și oferim un mediu de lucru și o atmosferă prietenoasă.

Ți-ar plăcea să te alaturi diviziei MAATT și să lucrezi într-o echipă grozavă? Verifică acum acest job și aplică imediat!

Alte lucruri interesante!

Citiți mai multe bloguri din această categorie

Olanda: Destinația profesională de top pentru români

5 min13 mai 2024

Este munca în instalații sanitare dificilă? Descoperiți în acest articol!

3 min22 februarie 2024

BSN – Codul numeric personal olandez

2 min6 februarie 2024