3 min22 februarie 2024

Este munca în instalații sanitare dificilă? Descoperiți în acest articol!

Ca instalator trebuie să ridicați unelte și țevi grele și uneori să lucrați în poziții incomode. În comparație cu anii trecuți, profesia de instalator a devenit mult mai puțin solicitantă din punct de vedere fizic, datorită materialelor și instrumentelor mai ușoare și a tehnologiei avansate.

Multe sarcini pentru instalatori

Ca instalator volumul de muncă este ridicat, iar cererea din piață pentru această profesie este în continuă creștere. Datorită deficitului mare de instalatori, cei care sunt în activitate în prezent au o încărcătură de muncă mai mare.

Desigur, cu cât aveți mai multe sarcini, cu atât munca devine mai solicitantă, depinde însă și de tipul de sarcină pe care o primiți. De la instalații complete pe conducte de apă până la mici reparații la robinete.

Volum mai mare de muncă ca urmare a pensionării populației din Țările de Jos

Pe măsură ce pensionarii petrec mai mult timp în propriile lor case și numărul persoanelor în vârstă crește, cererea pentru servicii de instalații sanitare este în plină dezvoltare. Această cerere este alimentată nu doar de nevoia de întreținere a caselor mai vechi în care acești oameni locuiesc adesea, ci și de necesitatea instalațiilor sanitare adaptate, cum ar fi montarea de bare de susținere și toalete înalte, pentru a preveni accidentele.

Muncești în funcție de solicitări

Mulți instalatori sunt chemați să lucreze doar atunci când există solictări, de obicei pentru a rezolva blocaje sau scurgeri. Perioadele aglomerate apar sezonier, îndeosebi toamna, când sistemele de încălzire sau acoperișurile pot întâmpina probleme în timpul ploilor abundente. În astfel de zile, instalatorii trebuie să se deplaseze rapid între diferite locații și să gestioneze mai multe probleme simultan, ceea ce poate fi stresant și solicitant din punct de vedere fizic. Cu toate acestea, fiecare zi este diferită, iar instalatorii se confruntă constant cu noi provocări, oferind mereu oportunități de învățare și energie proaspătă.

Lucrări în spații restrânse

Există momente când poate fi necesar să te strecori într-un spațiu restrâns. De exemplu, într-un dulap pentru a verifica sub chiuvetă sau să cobori în subsol pentru a inspecta instalațiile sanitare. Munca în spații restrânse este destul de dificilă din mai multe motive:

  • Libertatea limitată de mișcare: În spații mici, mobilitatea este redusă, ceea ce poate să te pună în poziții incomode ca instalator. Acest lucru poate face dificilă utilizarea instrumentelor și finalizarea lucrării.
  • Încordare fizică: Aplecarea sau întinderea - activități obișnuite pentru un instalator - pot solicita fizicul în mod suplimentar, mai ales în spații înguste.
  • Circulația limitată a aerului proaspăt

Instalator - construcții rezidențiale sau comerciale?

CLĂDIRI REZIDENȚIALE:

În construcțiile rezidențiale diversitatea sarcinilor este mare. Ca instalator, sunteți implicat într-o gamă variată de activități, cum ar fi instalarea corpurilor sanitare, a liniilor de apă și a sistemelor de drenaj în case individuale. Trebuie să aveți cunoștințe într-o gamă largă de domenii, ceea ce reprezintă o provocare în sine.

CLĂDIRI COMERCIALE:

În construcțiile comerciale, proiectele sunt caracterizate de o amploare și complexitate mai mare în comparație cu proiectele rezidențiale. Aceasta implică instalarea de sisteme de apă și drenaj în birouri, spitale și fabrici, unde instalatorii trebuie să lucreze adesea la crearea unor rețele extinse și să utilizeze tehnologii avansate.

De asemenea, în construcțiile comerciale, există o colaborare frecventă cu alte domenii, precum electricieni, specialiști HVAC și echipe de construcții. Integrarea perfectă a sistemului de instalații sanitare cu alte sisteme din clădire este esențială.

ȚI SE POTRIVEȘTE ACEST JOB?

Profesia de instalator poate fi solicitantă. Atât diversitatea sarcinilor, cât și rezolvarea rapidă a problemelor pot reprezenta o provocare. În ciuda acestor aspecte, instalatorii sunt indispensabili în societate și joacă un rol vital în asigurarea funcționării corespunzătoare a infrastructurii.

Vă doriți o experiența de lucru într-un mediu internațional? Aplicați rapid aici!

Alte lucruri interesante!

Citiți mai multe bloguri din această categorie

Olanda: Destinația profesională de top pentru români

5 min13 mai 2024

BSN – Codul numeric personal olandez

2 min6 februarie 2024

Pensia în Olanda

2 min11 decembrie 2023