3 min23 noiembrie 2022

De vizitat în Olanda: Haga

Olanda este o ţară de dimensiuni mici, dar are o listă lungă de orașe ce trebuie obligatoriu vizitate. Majoritatea oraşelor olandeze au ceva special și merită să fie vizitate în timpul angajării, şederii  sau vizitei în Olanda. În acest articol vă vom prezenta mai multe informaţii despre Haga (Den Haag).

În Haga veţi găsi parlamentul olandez, familia regală și una dintre cele mai faimoase plaje din Olanda. Haga are o diverisitate de restaurante, posibilități numeroase de petrecere a timpului liber și o viață de noapte plină, iar această combinație îl face un oraș necesar de vizitat.

Haga este situată pe coasta provinciei Olanda de Sud și, cu jumătate de milion de cetățeni, este al treilea oraș ca mărime din Olanda. Haga este ușor accesibil cu trenul, mașina și chiar cu avionul deoarece are un aeroport în apropiere (aeroportul Rotterdam-Haga).

Lucruri de făcut în Haga:

  • Vizitați Binnenhof și Palatul Regal
  • Plaja Scheveningen
  • Sărituri bungee jumping la De Pier
  • Schi la De Uithof
  • Madurodam
  • Cazinourile Hommerson
  • Băuturi la Grote Markt
  • Club Millers
  • Încercați jenever-ul olandez la Van Kleed Distillery
  • Lavinia cakes'n buttons

Parlamentul olandez şi reşedinţa familiei regale

Haga este reşedinţa parlamentului olandez și a familiei regale. Situat în cea mai veche parte a orașului, puteți găsi complexul Binnenhof. Clădirile sunt construite în jurul unei curți și găzduiesc ambele camere ale parlamentului olandez. Puteți rezerva un tur pentru a vizita clădirile din interior. De asemenea, familia regală locuiește la Haga. Când te plimbi prin pădurea Haagse poți să vezi palatul în care locuiesc membrii familiei regale sau poate chiar să vezi un membru al familiei regale de la distanță.

Plajă și zăpadă pe tot parcursul anului

Într-o zi călduroasă Scheveningen vă oferă posibiltatea de a vă răcori! Scheveningen este cea mai  cunoscută staţiune de pe litoralul olandez și se află în Haga. Bucurați-vă de soare pe plajă, încercaţi bungee jumping la De Pier sau delectatați-vă cu fructe de mare proaspete. Ești o persoană căreia îi plac mai mult activităţile de iarnă ? La De uithof puteți găsi zăpadă pe tot parcursul anului. Puteți merge la schi sau snowboard într-o hală interioară. Şi tot aici poţi încerca patinajul de viteză, sport popular în Olanda.

 

O altă perspectivă despre Olanda: clădiri în miniatură

În Scheveningen este posibil să vizitezi toate atracţiile turistice ale Olandei într-o singură zi! La Madurodam puteți găsi versiuni în miniatură ale elementelor şi clădirilor specifice din Olanda și din istoria acesteia. Te poți plimba printre clădirile în miniatură și există chiar și câteva experiențe practice. După o zi de vizitat clădiri în miniatură îţi doreşti să faci altceva? Vizitați unul dintre numeroasele cazinouri din Haga. Numai cazinourile lanțului Hommerson au 5 cazinouri în Haga și Scheveningen.

Artă, băuturi sau puțin din ambele?

Haga găzduiește multe muzee cu exponate din diverse domenii. Alegerea vă aparţine: puteţi afla mai multe despre cele vechi mașini din lume, puteţi vizita o închisoare veche sau muzee de artă. După o  după amiază petrecută la muzeu, vă puteţi delecta cu băuturi la Grote Markt  şi să vă bucuraţi de atmosfera uimitoare a acestui centru. Pe acoperișul restaurantului Bleyenberg aveți o priveliște uimitoare asupra Grote Markt.  Îţi doreşti să simţi atmosfera unui club autentic şi să petreci până la primele ore ale dimineţii? Atunci clubul Millers este locul potrivit, club unde atmosfera este întreţinută de DJ cunoscuţi și au un meniu divers de băuturi bar . Vorbind despre băuturi, puteţi vizita Distileria Van Kleed pentru a încerca jenever, o băutură specific olandeză. Această băutură puternică are gust de ienupăr şi este este inspirația ginului.

Lavinia cakes'n buttons – o cofetărie micuţă unde puteţi discuta în română cu Lavinia şi comanda prăjituri realizate de ea.

Care este primul lucru pe care îl vei face în Haga?

Alte lucruri interesante!

Citiți mai multe bloguri din această categorie

O zi de relaxare: cele mai frumoase plaje din Olanda

3 min29 mai 2024

5 metode pentru a te simți ca acasă într-o țară străină

3 min29 aprilie 2024

Călătorind în Olanda: Ghidul de transport pentru lucrătorii români

3 min26 martie 2024