5 min25 iulie 2023

Ce să faci în Rotterdam?

Rotterdam este situat în vestul Olandei și este renumit pentru portul său impresionant, care este cel mai mare și mai important port din Europa. Datorită acestuia, Rotterdam este și un fundamental centru logistic și economic, iar populația este una diversă. Orașul este totodată cunoscut pentru muncitorii harnici și pentru mentalitatea acestora orientată către dedicare atunci când vine vorba de muncă.
Rotterdam map

Orașul are un aspect foarte modern datorită faptului că a fost aproape complet reconstruit după cel de-Al Doilea Război Mondial. Rotterdam este al doilea oraș ca mărime din Țările de Jos, după Amsterdam. Există multe lucruri interesante de făcut și puteți găsi câteva locații excelente și pentru servit masa. Tocmai de aceea, Rotterdam poate fi considerat perfect de vizitat în timpul weekend-urilor sau după o zi de muncă.
Rotterdam are o gară interesantă, la care se poate ajunge ușor din toate colțurile Olandei. Gara este, de asemenea, conectată cu câteva locații internaționale, precum Londra, Bruxelles și Paris. Aici veți găsi chiar și un aeroport (Aeroportul Rotterdam Haga).

Lucruri pe care le poți face/vizita în Rotterdam:
• Podul Erasmus
• Coborâre în rapel din turnul Euromast
• Vizita animalele la grădina zoologică din Rotterdam (Blijdorp)
• Experimentați VR la Zero Latency VR
• Un tur cu barca la Europort
• Bucurați-vă de mâncăruri uimitoare la Markthal
• Beți o bere la fabrica de alimente Fenix
• Luați cina pe un vas de croazieră la SS Rotterdam
• Explorați Witte de Withstraat

 

Icoana din Rotterdam: Podul Erasmus

 

 

Rotterdam găzduiește multe atracții arhitecturale moderne și clădiri oarecum ciudate și interesante. Podul Erasmus este icoana Rotterdamului, acest pod masiv fiind supranumit și "Lebăda", datorită formei sale.

 

 

 

Pentru cei în căutarea de adrenalină: coborârea în rapel și tiroliana de pe Euromast

 

 

 

Un alt bun exemplu de arhitectură modernă este turnul Euromast. De la această stație de observare aveți o priveliște uimitoare asupra Rotterdamului și a porturilor sale. Dacă sunteți în căutare de adrenalină , puteți face chiar și coborâre în rapel sau tiroliană din turn.

 

 

Explorați grădina zoologică din Rotterdam sau lumea VR

 

 

Dacă preferați să rămâneți cu picioarele pe pământ, puteți vizita grădina zoologică din Rotterdam (Diergaarde Blijdorp). Grădina zoologică are diferite zone tematice, precum și o grădină botanică și Oceanium. Așadar, destule de văzut!

O altă activitate distractivă de o zi este Zero Latency VR, această experiență VR free-roam vă permite să vă plimbați în timp ce experimentați o lume VR - cum ar fi lupta cu zombie.

 

Explorați Europortul cu barca

 

 

Vă interesează cum funcționează cel mai aglomerat port din lume? Europortul este deschis pentru vizitatori, așadar puteți rezerva un tur cu barca pentru a vedea personal această minune logistică și a fi uimit de dimensiunea și organizarea portului.

 

 

 

Găsiți cea mai bună mâncare la Markthal

Markthal este o clădire absolut uimitoare, cu lucrări de artă frumoase în interiorul său, care are o suprafață de 11.000 m². Aceasta este dimensiunea a două terenuri de fotbal! Clădirea servește atât ca clădire de birouri, cât și ca piață. Piața este vibrantă și reprezintă o locație care trebuie neapărat vizitată, întrucât găzduiește peste 70 de afaceri mici și are multe alimente și băuturi delicioase.

"Cele mai bune cocktailuri și băuturi speciale pot fi găsite la Calaboose, un loc minunat pentru a începe o noapte în oraș!"

 

 

Să vorbim despre mâncare

 

Pentru gurmanzi, Rotterdam este un oraș perfect pentru a fi explorat. Un loc ideal pentru a începe este fabrica de alimente Fenix. Aici vă puteți bucura de o varietate de mâncăruri grozave, cum ar fi brânzeturile, carnea delicioasă și berile artizanale. Toate produsele sunt proaspete și produse la nivel local. Un alt sfat este să vă plimbați prin Witte de withstraat, aici puteți găsi multe cafenele și restaurante frumoase. Cele mai bune cocktailuri și băuturi speciale pot fi găsite la Calaboose, un loc minunat pentru a începe o seară în oraș! Rotterdam este casa lui Kapsalon. Acesta este un preparat de tip fast-food creat în 2003 în orașul olandez Rotterdam, constând dintr-un strat de cartofi prăjiți plasați într-o tavă metalică de unică folosință, acoperit cu carne döner sau gyro, acoperit cu felii de brânză Gouda și încălzit în un cuptor până se topește branza.

 

Cină pe mare

 

 

O locație foarte specială pentru o cină este SS Rotterdam, care este de fapt o fostă navă amiral a liniei Olanda-America, care a navigat pe cele șapte mări. După pensionare, aceasta a rămas permanent în portul Rotterdam. Are mai multe restaurante, cu tematică diversă, de la grătar, la restaurant de lux și un local bun de burgeri - le puteți găsi pe toate. Pe navă puteți face și excursii, escape room și chiar și tururi.

 

 

 

Sfat: Conectează-te cu acasă!

Rotterdam are propriul său centru cultural românesc: Fundația Carmen Sylva. Pe pagina lor de Facebook puteți găsi evenimente legate de cultura română și puteți intra în contact cu alți români din comunitate.

Dacă Covebo ar fi un oraș, acesta ar fi Rotterdam

Covebo și Rotterdam au multe în comun! Cetățenii din Rotterdam au o mentalitate "Mai puțină vorbărie, mai multă acțiune", la fel ca și angajații Covebo. La Covebo pur și simplu acționăm, reparăm lucrurile și facem lucrurile cum trebuie. În acest fel ajutăm mulți oameni să își găsească un loc de muncă. Vrei și tu să găsești un loc de muncă prin intermediul Covebo? Poți aplica aici!

Alte lucruri interesante!

Citiți mai multe bloguri din această categorie

Povestea înfloritoare a lalelelor: O călătorie în istoria Olandei

3 min17 aprilie 2024

55 lucruri interesante despre Olanda

6 min4 aprilie 2024

Sportul în Olanda

3 min13 octombrie 2023