4 min16 decembrie 2022

Ce să faci în Amsterdam?

Amsterdam este capitala Țărilor de Jos și este unul dintre cele mai vizitate orașe din Europa, cunoscut drept „Veneția Nordului, datorită canalelor sale spectaculoase. Amsterdam este multicultural și pentru toată lumea există o mulțime de lucruri de făcut. Un lucru este sigur: nu te vei plictisi niciodată în Amsterdam. Amsterdam-ul este numit de localnici „Mokum”.

Ușor accesibil cu mașina, autobuzul sau trenul, gara centrală din Amsterdam are conexiuni directe cu orașele din întreaga țară și este, de asemenea, conectat cu orașe internaționale precum Paris, Bruxelles, Londra și Berlin. Aeroportul Schiphol, unul dintre cele mai mari aeroporturi din Europa, este situat chiar în afara orașului Amsterdam.

Lucruri de făcut în Amsterdam:

  • Descoperiți Jordaan, cartierul încântător cu istorie bogată
  • Vizitați unul dintre numeroasele muzee
  • Croazieră pe canal
  • Cumpărături în „de negen straatjes”
  • Gustați preparate noi
  • Degustați berea Heineken direct de la sursă
  • Disco bowling
  • Încercați viața de noapte oferite de cluburile din Amsterdam

Bucurați-vă de vizitele turistice "obligatorii" ale Amsterdamului

Amsterdam este frumos din punct de vedere arhitectural și există multe lucruri uimitoare de văzut în Amsterdam. Nu contează unde mergi, întotdeauna există ceva de văzut, de explorat și de făcut. Vă recomandăm să vă plimbați pe străduțele din  Jordaan.

La Museumplein puteți găsi mai multe muzee precum  Rijksmuseum, de asemenea Anne Frank museum, o vizită de neratat. Canalele sunt punctul culminant ale Amsterdam-ului și cu o croazieră pe canale te poți bucura de ele în mod optim. Există, de asemenea, o mulțime de posibilități de cumpărături în Amsterdam, la „de negen straatjes” puteți găsi străzi pline de magazine independente și interesante.

Unde să mănânci cina sau să bei în Amsterdam? Acest oraș are de toate!

Dacă sunteți iubitor de bere, ar trebui să încercați “brouwerij ‘t IJ”,  care este una dintre cele mai vechi beri de specialitate din Țările de Jos și locale din Amsterdam. Are propria fabrică de bere cu bar și terasă pentru a savura o bere proaspăt preparată. La barul Canvas, de pe acoperiș, puteți savura o băutură în timp ce vă bucurați de o priveliște uimitoare asupra orașului. Pentru mâncare bună avem și câteva recomandări: Skek este un restaurant bun și nu  foarte scump, condus chiar de studenți! La una dintre locațiile “De pizzabakkers”puteți mânca o pizza bună.  Pentru o experiență cu adevărat olandeză, găsește un Febo și ia o gustare rapidă, prăjită și delicioasă.

Primul Febo a fost deschis pe Ferdinand Bolstraat. De aici și numele Fe Bo.

 

 

Activități distractive în Amsterdam, capitala Olandei

La Knijn puteți merge la bowling toată săptămâna, iar vineri și sâmbătă se organizează petreceri speciale în combinație cu Bowling-ul Disco. Care poate fi începutul perfect al nopții tale! După bowling, puteți merge la Door74, , care are o mare varietate de băuturi și cocktailuri clasice. Vrei să vizitezi mai multe cluburi? Cu biletul Amsterdam Night life ticket poți vizita multe cluburi de noapte cu doar 10 euro! The bols experience este, de asemenea, o activitate specială de făcut în Amsterdam. Acesta este cel mai vechi brand de cocktailuri din lume și, de asemenea, creează băuturi spirtoase. Cocktailul lor și experiența lui Jenever sunt chiar premiate. Puteți face un curs de cocktail-uri, o sesiune de degustare Jenever, puteți vizita muzeul sau puteți face turul interactiv.

„Nu contează unde te afli în Amsterdam, întotdeauna există ceva de văzut, de explorat și de făcut”

Puțin din România se află și în Amsterdam

Există o mare comunitate românească în Amsterdam, motiv pentru care sunt multe lucruri organizatede către ei. La fel și organizația Rompro, propria fundatie care ajută românii să se adapteze în societatea olandeză. De asemenea, au lucrat împreună cu OBA pentru a înființa librăria library in Romanian. În weekend, școala românească din Amsterdam organizează diferite ateliere și cursuri în limba română. Mai gasesti si o biserică ortodoxă, orthodox church care ține slujba în limba română.  Biserica este situată în Aalsmeer, unde se poate ajunge ușor din Amsterdam. La Pravalia lu’ Marcel poti cumpara multe produse romanesti.

Vrei să afli mai multe despre alte orașe olandeze, precum Haga? Citiți blogurile!

Alte lucruri interesante!

Citiți mai multe bloguri din această categorie

Povestea înfloritoare a lalelelor: O călătorie în istoria Olandei

3 min17 aprilie 2024

55 lucruri interesante despre Olanda

6 min4 aprilie 2024

Sportul în Olanda

3 min13 octombrie 2023