4 min29 iulie 2020

Călătoria în Olanda în perioada pandemiei

Un loc de muncă în străinătate automat impune și călătorii, îndeosebi acum când este perioada vacanțelor. Fie că începeți să lucrați în Olanda, fie că vă întoarceți din concediu, trebuie să țineți cont de anumite informații, dar vă rugăm ca înainte de a pleca să vă documentați din surse oficiale, deoarece aceste date se pot schimba de la zi la zi.

În acest articol vă prezentăm anumite aspecte de care trebuie să țineți cont atunci când veți călători.

Acte necesare

În prezent măsurile sunt mult mai stricte, unitățile de transport depun tot efortul pentru a oferi pasagerilor o călătorie în siguranță.

La granițe și la punctele de securitate din Olanda se efectuează controale frecvente și trebuie să prezentați declarația de sănătate completată și bineînțeles un act de identitate valabil. Declarația o puteți descărca de aici.

Un aspect de care ar trebui să țineți cont este că există posibilitatea de a se crea aglomerație din cauza controalelor suplimentare, așadar vă recomandăm să fiți prezent cu cel puțin o oră mai devreme față de cum ați fi ajuns în mod normal.

Măsuri de siguranță

Vă informăm că purtarea măștii este obligatorie pe tot parcursul călătoriei, în primul rând pentru siguranța dumneavoastră, dar și pentru a celorlalți pasageri. Această regulă se aplică persoanelor peste 13 ani.

Recomandat este să schimbați masca la câteva ore. Totodată nu uitați să aveți la dumneavoastră și dezinfectant, în cazul în care călătoriți cu avionul nu uitați că recipientul din bagajul de mână poate avea maxim 100 ml.

În toate spațiile publice se păstrează o distanță de 1,5 m. Veți întâlni frecvent marcaje și afișe care indică această reglementare. Măsura se aplică la ghișee, punctele de control, magazine, cât și în zonele de așteptare.

Se consideră că în acest moment cel mai sigur mijloc de transport este avionul, deoarece în cabină aerul circulă de sus în jos, astfel stropii de respirație sunt împinși către podea și nu către pasagerii învecinați. Informații despre călătoria dumneavoastră regăsiți pe site-ul Aeroportului Schiphol.

Acest lucru nu înseamnă că celelalte mijloace de transport nu depun tot efortul pentru a oferi o călătorie în siguranță.

În toate mijloacele de transport se păstrează distanță între pasageri, rămânând locuri libere între aceștia.

Carantina în Olanda

Atunci când ajungeți în Olanda din România, perioada de izolare nu este obligatorie, dar este o recomandare din partea statului, dacă nu prezentați simptome bineînțeles.

În cazul în care considerați că ați fost expus vă recomandăm să apelați la măsura de autoizolare de 14 zile. Dacă simptomele încep să apară luați legătura cu medicul și efectuați un test COVID.

Cu toate acestea anumiți clienți preferă să colaboreze doar cu persoanele ce se află pe teritoriul Olandei de minim 2 săptămâni. Această măsura a fost aplicată în special în fabricile în care se lucrează cu alimente, unde există un risc mai mare de răspândire a virusului.

Pentru a fi la curent cu cele mai recente actualizări ale Institutului Public de Sănătate privind statele cu risc epidemiologic și al țărilor exceptate de la măsurile de carantină, accesați periodic site-ul acesta.

Carantina în Romania

Atunci când vă întoarceți din Olanda în România nu sunteți obligați să stați în autoizolare, în prezent Țările de Jos se află pe lista verde. Puteți urmări lista țărilor exceptate de la perioada de carantină pe site-ul acesta.

Vă rugăm să verificați această pagină web, unde veți regăsi informații detaliate despre restricții, dar și diferite reglementări din Olanda pe care ar trebui să le cunoașteți. În cazul tranzitării mai multor țări, puteți urmării detalii despre fiecare țară parcursă de-a lungul călătoriei pe acest link.

Vă dorim o călătorie plăcută și în siguranță, nu uitați să vă documentați temeinic și să țineți cont de toate măsurile de prevenție.

Alte lucruri interesante!

Citiți mai multe bloguri din această categorie

O zi de relaxare: cele mai frumoase plaje din Olanda

3 min29 mai 2024

5 metode pentru a te simți ca acasă într-o țară străină

3 min29 aprilie 2024

Călătorind în Olanda: Ghidul de transport pentru lucrătorii români

3 min26 martie 2024